Prvoklasan dizajn

Jeste li se ikada zapitali šta čini dizajn zaista prvoklasnim?

Bilo da se radi o automobilima, odeći ili kuhinjama – svaki dizajner sebi uvek iznova postavlja isto pitanje: kako postići prvoklasan dizajn?

Za vas smo pripremili 10 kuhinjskih teza koje će vam olakšati posao i pomoći Vam da prepoznate prvoklasan dizajn.

1. Prvoklasan dizajn je jedinstven

Moderna kuhinja mora biti dizajnirana tako da njena celokupna slika bude u skladu s kontekstom kuće ili stana. Pri odabiru kuhinjskih elemenata treba se pridržavati klasičnih smernica i prilagoditi ih individualnom ukusu i kreativnim idejama. Jedino tako možete postići prvoklasan izgled koji zrači senzualnošću i posebnošću.

2. Prvoklasan dizajn će vam oduzet dah

Pomno planirana kuhinja nedvosmisleno privlači poglede. Pobrinite se da Vašim gostima pri ulasku u prostoriju pažnju ne preuzmu nepotrebni dodaci ili preterana dekoracija. Neka ih svaki put očara samo jedna stvar: prvoklasni dizajn kuhinje koja ostavlja bez daha.

3. Prvoklasan dizajn je inovativan

Moderno ne znači obavezno i inovativno. Bez obzira da li se radi o klasičnoj ili modernoj kuhinji, ona može imati inovativna rešenja i opremu koja nije uočljiva na prvi pogled. Ne zaboravite: inovativna kuhinja je prilagođena vašem životnom stilu sa ciljem da vam olakša svakodnevnicu.

4. Dobar dizajn je vanvremenski

Savetujemo vam da ne razmišljate previše o najnovijim trendovima i kuhinjama koje imaju vaši poznanici i prijatelji kada tražite inspiraciju za novu kuhinju. Verujte svom ukusu. Na kraju krajeva, kupovina kuhinje je velika investicija i definitivno želite da dizajn zadovolji vaše estetske zahteve.

5. Prvoklasan dizajn čini kuhinju upotrebljivom

Ako je kuhinja samo lepa, dugoročno neće ispuniti vaša očekivanja. Kuhinjski elementi, raspored, vrste elemenata i električnih uređaja moraju biti prilagođeni Vašem životnom stilu.

6. Prvoklasni dizajn je individualan

Nije bitno da li kuhinju koristi niža osoba ili neko visok 2 metra. U kvalitetnoj kuhinji visina ormana i kuhinjskog tela je prilagođena visini osobe koja će u njoj provoditi najviše vremena. Isto važi i za radnu površinu, ploču za kuvanje i sudoperu.

7. Prvoklasni dizajn traje

Trendovi se menjaju, ali možete računati da će prosečan životni vek kvalitetne kuhinje biti od 20 do 30 godina. DAN-ov dizajn i materijali su napravljeni i odabrani da idu u korak sa vremenom.

8. Prvoklasan dizajn je otvoren

Moderna kuhinja treba da bude dizajnirana tako da poziva na druženje. Uprkos ograničenom prostoru, trudimo se da izaberemo otvoreni raspored i tako obezbedimo dovoljno prostora za prijatne večeri sa prijateljima, porodična druženja ili rešavanje školskih zadataka sa našim najmlađima.

9. Prvoklasni dizajn je minimalistički

Puristički stil je uvek u modi, bilo danas, sutra ili za deset godina. Puristički stil se fokusira samo na suštinu i osigurava da suvišni elementi i prekomerna dekoracija ne pokvare ukupnu sliku. Minimalistički dizajn omogućava prostoriji da „diše“, što čini prostoriju većom i otvorenijom.

10. Za dobar dizajn je potrebno vreme

Ne štedite na vremenu uloženom u planiranje kupovine nove kuhinje. Stručni saveti, 3D projektovanje, isporuka i montaža – za sve je potrebno vreme. S obzirom da je kupovina kuhinje relativno velika investicija, savetujemo Vam da je prepustite stručnjacima. DANKÜCHEN Vam nudi besplatne stručne savete.

Pronađite inspiraciju za sve dizajnerske kuhinje na našem YOUTUBE kanalu.

Video